En intervju med IPI student: Otega Olowu

Otega Olowu är utbildad vid NDT Training Center. och vi ställde några frågor kring hans studieupplevelse hos oss. Otega Olowu gick den 2 åriga YH-utbildningen till Inspektions- och Provningsingenjör (IPI) år 2019.

Intervju med IPI studenten Otega Olowu som började år 2019.

-Otega hittade NDT TC hemsida när han sökte jobb och fastnade för YH-utbildningen Inspektions- och Provningsingenjör. Otega valde att söka till utbildningen för att det i princip var samma yrke som det han jobbat med i 10 år innan han kom till Sverige. Otega bestämde sig för att maila till skolan då han saknade betyg var han lite osäker på om han skulle komma in, men blev antagen med hjälp av sin långa erfarenhet.

-Otega beskriver utbildningen som kompakt och att han tycker den passar alla. Han menar att har man bara viljan och kämpar på samt gör sitt bästa så kan alla lyckas.

-Skolan är väldigt lyxig och har ett bra system. Det är viktigt att man har koll på vad man gör och att man känner vikten av ansvaret i sina uppgifter. Genom att gå Inspektions- och Provningsingenjörsutbildningen blir du fullärd i ett yrke som verkligen behövs.

-Otega berättar att man inte borde fundera så mycket på om man bör söka eller inte, det är bara att söka för här kommer man att få allt som behövs för att kunna lyckas!

-Trots flera år i branschen så kände Otega att efter två år på utbildningen ha fått mer kunskap än vad han hade innan. Otega berättar också om gemenskapen hur alla fanns där för varandra och att man blev som en lite familj när man sågs.
Otega trivdes jättebra och tycker utbildningen var helt fantastisk på alla sätt och vis. Han tycker det är bra att denna typ av utbildning finns och ser vikten i denna bransch.

Go to Top