Besiktningstekniker K1, AF-utbildning2020-11-06T11:48:39+01:00

BESIKTNINGSTEKNIKER K1 – ARBETSMARKNADSUTBILDNING

VILL DU ARBETA I SÄKERHETENS TJÄNST? BLI BESIKTNINGSTEKNIKER!

Satsa din tid på en utbildning med stora möjligheter till ett spännande arbete som förebygger säkerhets-, hälso- och miljöproblem. Utbildningen Besiktningstekniker ger dig en gedigen och teknisk utbildning.

Genom ditt arbete, att upptäcka brister, fel och skador i tid, höjer du trafiksäkerheten och kvaliteten på våra fordon som färdas på våra vägar. Du har möjligheter att arbeta med andra typer av kontroller på fordon såsom bilinspektör (civilanställd inom polismyndigheten) eller inbytestestare inom olika bilföretag. För dig som är redo att vara flexibel och ta ansvar väntar ett arbete inom en expansiv bransch, med stort behov av proffs över hela landet.

Under fyra intensiva månader studerar du olika metoder för besiktning av fordon samt tekniska ämnen som exempelvis fordonsteknik och fordonskonstruktion. Du får dessutom lära dig lagstiftningen som styr verksamheten inom fordonsbesiktning och hur besiktningsföretag och myndigheter fungerar med allt från branschorganisationer till lagkrav.

Ditt framtida arbete innebär ett aktivt liv där du drar nytta av ditt tekniska intresse och din kunskap. Ingen dag kommer att vara den andra lik och du får möjlighet att resa i ditt arbete. Du får ta del av nya tekniska lösningar, möta kunder och lära känna spännande företag. Ditt framtida teams servicekänsla, kompetens och noggrannhet blir synnerligen viktig när ni besiktar och kontrollerar fordon.

Den gedigna utbildningen (90 dagar) ger dig förutsättningar för att kunna bli riktigt proffsig inom branschen. Studierna varvar teoretiska och praktiska ämnen. Du får lösa verkliga uppgifter från företag i näringslivet. Tempot är intensivt och kräver att du själv är aktiv och tar ansvar för dina studier. Utbildningen avslutas med en certifiering i form av ett teoretiskt och ett praktisk prov.

Är du intresserad av utbildningen så är förutsättningen är att du är inskriven på Arbetsförmedlingen och att du kontaktar din arbetsförmedlare för att se vilka möjligheter du har att få gå utbildningen. Beslut om deltagande på kursen görs av din handläggare på arbetsförmedlingen.

Mer detaljerad beskrivning
Gör Intresseanmälan här!

Kursen bedrivs i Stockholm (Liljeholmen).

Planerad till slutet av november 2020.

Gymnasiebetyg, minst godkänt i ämnena, svenska A, engelska A och matematik A. Körkort behörighet B (ej begränsat till enbart automat) övriga behörigheter är meriterande.

NDT Training Center: Henric Sandberg
Tel: 021-16 44 47
E-post: henric.sandberg@ndttraining.se

Go to Top